Τα φασόλια ανήκουν στους αρχαίους πολιτισμούς, η πρώτη αναφορά από το είναι παρόν στα αρχαία κινεζικά χρονικά. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι έχουν γνωριστεί με ένα λαχανικό χάρη στο Columbus που το έφερε από την Αμερική. Αρχικά, το φυτό χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση περιφράξεις, παράθυρα και μόνο τον 18ο αιώνα, τα σιτηρά άρχισαν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία των διαφόρων πιάτων. Πιστεύεται ότι οι Ιταλοί ήταν οι πρώτοι που έφαγαν νεαρούς λοβούς. Αργότερα οι κτηνοτρόφοι συνήγαγε ένα ειδικό είδος που ονομάζεται Γαλλικά ή πράσινα φασόλια. Οι Γάλλοι το αποκαλούν πετρέλαιο λόγω της τρυφερής γεύσης και του χρώματός του. Τα πράσινα φασόλια βρίσκονται συχνά στο διαιτητικό μενού. Ως εκ τούτου, ο καθένας που ακολουθεί τον αριθμό των εισερχόμενων θερμίδων, αναρωτιούνται τι το πράσινο θερμίδες φασολιών και τι οφέλη μπορεί να φέρει.
Πράσινη θερμίδα φασολιών
Για το πράσινο φασόλι χαρακτηρίζεται από χαμηλή θερμιδική περιεκτικότητα. Ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης, το εύρος της ενεργειακής αξίας κυμαίνεται από 20-24 kcal έως 100 g. τα φασόλια σερβίρονται με νόστιμες γαρνιτούρες και σαλάτες. Κατά κανόνα, πριν από την εξυπηρέτηση των λαχανικών υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία. Τα ωμά φασόλια περιέχουν μια μικρή ποσότητα τοξικών ουσιών που εξουδετερώνονται ως αποτέλεσμα της μαγειρικής επεξεργασίας.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Η περιεκτικότητα σε θερμίδες των φασολιών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο μαγειρέματος. Τα βρασμένα φασόλια μπορούν να περιέχουν από 36 έως 128 kcal σε 100 g. απλά βρασμένο λαχανικό δεν μπορεί να καυχηθεί για υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα, σε τέτοιου είδους προϊόν μόνο 36 kcal. Για σύγκριση, το βρασμένο κόκκινο φασόλι περιέχει 95 kcal στις 100, και λευκά φασόλια 102 kcal. Πρόσθετες θερμίδες των φασολιών δίνουν διάφορα πρόσθετα με τη μορφή ελαίων, ξαναγεμίζει. Ένα βρασμένο στον ατμό ή βραστό λαχανικό είναι τέλειο ως γαρνιτούρα, ένα συστατικό για τα βραστά, τις σαλάτες και τις ομελέτες. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες των φασολιών που παρασκευάζονται από βραστό μπορεί να φθάσει 130 kcal.
Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι εγγενής στο ψητό φασόλι-100 kcal για 100, προσθέτοντας μια ποικιλία συστατικών μπορεί να επηρεάσει την αύξηση της ενεργειακής αξίας του πιάτου. Τα συστατικά όπως τα φυστίκια, το σουσάμι, το σκόρδο, η σάλτσα σόγιας δίνουν μια πρόσθετη απόλαυση στα ψημένα φασόλια.
Θερμιδική περιεκτικότητα σε παγωτά δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το φρέσκο και είναι 28 kcal για 100, στο πάγωμα το λαχανικό δεν χάνει τις χρήσιμες ιδιότητές του και την ορυκτή σύνθεση. Η παρουσία αρκετών συσκευασιών των κατεψυγμένων φασολιών δεν θα ανησυχήσει για τη νόστιμη και διαιτητική γαρνιτούρα. Επιπλέον, το προϊόν είναι πολύ γρήγορο για να προετοιμάσει. Αυτό το λαχανικό δεν χάνει το ευπαρουσίαστο είδος, δεν υποβάλλεται στο πάγωμα. Κατεψυγμένα λοβούς ξεπλένονται με κρύο νερό και τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Ο χρόνος μαγειρέματος περιορίζεται σε 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, για 50-60 δευτερόλεπτα οι λοβούς τοποθετούνται σε κρύο νερό για να τους δώσει ένα κορεσμένο φωτεινό χρώμα. Για τη βελτίωση των ιδιοτήτων γεύση είναι δυνατόν να τεθεί έξω ελαφρώς με την προσθήκη του βουτύρου, μπαχαρικά και άλλα συστατικά.
Πράσινη θερμίδα φασολιών
Για το πράσινο φασόλι χαρακτηρίζεται από χαμηλή θερμιδική περιεκτικότητα. Ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης, το εύρος της ενεργειακής αξίας κυμαίνεται από 20-24 kcal έως 100 g. τα φασόλια σερβίρονται με νόστιμες γαρνιτούρες και σαλάτες. Κατά κανόνα, πριν από την εξυπηρέτηση των λαχανικών υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία. Τα ωμά φασόλια περιέχουν μια μικρή ποσότητα τοξικών ουσιών που εξουδετερώνονται ως αποτέλεσμα της μαγειρικής επεξεργασίας.
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Η περιεκτικότητα σε θερμίδες των φασολιών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο μαγειρέματος. Τα βρασμένα φασόλια μπορούν να περιέχουν από 36 έως 128 kcal σε 100 g. απλά βρασμένο λαχανικό δεν μπορεί να καυχηθεί για υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα, σε τέτοιου είδους προϊόν μόνο 36 kcal. Για σύγκριση, το βρασμένο κόκκινο φασόλι περιέχει 95 kcal στις 100, και λευκά φασόλια 102 kcal. Πρόσθετες θερμίδες των φασολιών δίνουν διάφορα πρόσθετα με τη μορφή ελαίων, ξαναγεμίζει. Ένα βρασμένο στον ατμό ή βραστό λαχανικό είναι τέλειο ως γαρνιτούρα, ένα συστατικό για τα βραστά, τις σαλάτες και τις ομελέτες. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες των φασολιών που παρασκευάζονται από βραστό μπορεί να φθάσει 130 kcal.
Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι εγγενής στο ψητό φασόλι-100 kcal για 100, προσθέτοντας μια ποικιλία συστατικών μπορεί να επηρεάσει την αύξηση της ενεργειακής αξίας του πιάτου. Τα συστατικά όπως τα φυστίκια, το σουσάμι, το σκόρδο, η σάλτσα σόγιας δίνουν μια πρόσθετη απόλαυση στα ψημένα φασόλια.
Θερμιδική περιεκτικότητα σε παγωτά δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το φρέσκο και είναι 28 kcal για 100, στο πάγωμα το λαχανικό δεν χάνει τις χρήσιμες ιδιότητές του και την ορυκτή σύνθεση. Η παρουσία αρκετών συσκευασιών των κατεψυγμένων φασολιών δεν θα ανησυχήσει για τη νόστιμη και διαιτητική γαρνιτούρα. Επιπλέον, το προϊόν είναι πολύ γρήγορο για να προετοιμάσει. Αυτό το λαχανικό δεν χάνει το ευπαρουσίαστο είδος, δεν υποβάλλεται στο πάγωμα. Κατεψυγμένα λοβούς ξεπλένονται με κρύο νερό και τοποθετούνται σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Ο χρόνος μαγειρέματος περιορίζεται σε 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, για 50-60 δευτερόλεπτα οι λοβούς τοποθετούνται σε κρύο νερό για να τους δώσει ένα κορεσμένο φωτεινό χρώμα. Για τη βελτίωση των ιδιοτήτων γεύση είναι δυνατόν να τεθεί έξω ελαφρώς με την προσθήκη του βουτύρου, μπαχαρικά και άλλα συστατικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου