Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου αποτελείται κυρίως από εξευγενισμένα, καθαρισμένα προϊόντα, τα οποία είναι σχεδόν εντελώς στερούνται φυτικών ινών. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν τις μισές από τις καθημερινές διαιτητικές ίνες. Ως εκ τούτου, διατροφολόγοι ενθαρρύνονται όλο και περισσότερο στη διατροφή υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, με στόχο την απώλεια βάρους και την υγεία του σώματος.
Χρήση και τύποι ινών
Οι διαιτητικές ίνες περιέχονται αποκλειστικά σε φυτικά τρόφιμα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκαν ότι είναι θέμα έρματος. Περίπου ίνα ως απαραίτητο συστατικό άρχισε να μιλάει στο τέλος του περασμένου αιώνα. Στη δεκαετία του 1980, ιρλανδική Doctor Πάρσονς Berkitt δημοσίευσε ένα βιβλίο για τις φυτικές ίνες, στην οποία τόνισε τη σημασία των ινών για την απώλεια βάρους και το σώμα. Λίγα χρόνια αργότερα, Audrey Ayton προσφέρει μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες ως ένα αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.
Υπάρχουν δύο τύποι ινών.
Διαλυτές. Όταν κατάποση, οι ίνες μετασχηματίζονται σε μια ουσία πηκτωμάτων και διεγείρουν την προώθηση των τροφίμων στο πεπτικό σωλήνα, το πιπίλισμα τα άλατα των βαρέων μετάλλων, χοληστερόλη και πολλές άλλες επιβλαβείς ουσίες. Προϊόντα με περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες περιλαμβάνουν όσπρια, εσπεριδοειδή, καρότα, δαμάσκηνα, κλπ.
Οι αδιάλυτες διαιτητικές ίνες παραμένουν αμετάβλητες. Ο ρόλος τους είναι να βελτιώσουν την περισταλτισμό των εντέρων. Προϊόντα με αδιάλυτη περιεκτικότητα σε ίνες: φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά από ολικής αλέσεως.
Τα περισσότερα προϊόντα φυτικής προέλευσης περιέχουν και τους δύο τύπους ινών.
Χρήσιμες ιδιότητες της ίνας:
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Ίνες βοηθήσει να καθαρίσει αποτελεσματικά το σώμα των συσσωρευμένων σκωρία και τοξικές ουσίες.
Ομαλοποίηση της δραστηριότητας του εντέρου, μεταβολικές διεργασίες.
Αποκατάσταση της μικροχλωρίδας στα έντερα.
Αποτρέψτε την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας.
Ο σημαντικός ρόλος των ινών για τις διεργασίες αδυνατίσματος είναι ότι όταν παίρνει στο στομάχι αυξάνει σε μέγεθος, πρήζεται και δίνει μια αίσθηση κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της όρεξης.
Μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Υπάρχει μια υπόθεση σχετικά με την επίδραση των ινών για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, αλλά δεν έχει διεξαχθεί πλήρης επιστημονική έρευνα για το θέμα αυτό.
Χρήσιμες ιδιότητες των ινών.
Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες συνεπάγεται αύξηση των διαιτητικών ινών. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα της κατανάλωσης ινών:
Γυναίκες-30 g;
Γυναίκες άνω των 50 ετών-21 g;
Men-38 G;
Άνδρες άνω των 50 ετών-30 g.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Ανεπάρκεια των διαιτητικών ινών μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, εντερικές παθήσεις. Περίσσεια πρόσληψης ινών (πάνω από 50 g/Day) μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία: μετεωρισμός, φούσκωμα. Επιπλέον, οι ίνες αργή απορρόφηση μικροθρεπτικά συστατικά. Εάν το σώμα θα λάβει περισσότερα από 50 g φυτικών ινών, απλά δεν θα έχει αρκετό για να απορροφήσει αυτά τα ζωτικής σημασίας συστατικά: σίδηρος, ψευδάργυρος, ασβέστιο, κ. λπ.
Χρήση και τύποι ινών
Οι διαιτητικές ίνες περιέχονται αποκλειστικά σε φυτικά τρόφιμα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρήθηκαν ότι είναι θέμα έρματος. Περίπου ίνα ως απαραίτητο συστατικό άρχισε να μιλάει στο τέλος του περασμένου αιώνα. Στη δεκαετία του 1980, ιρλανδική Doctor Πάρσονς Berkitt δημοσίευσε ένα βιβλίο για τις φυτικές ίνες, στην οποία τόνισε τη σημασία των ινών για την απώλεια βάρους και το σώμα. Λίγα χρόνια αργότερα, Audrey Ayton προσφέρει μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες ως ένα αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους.
Υπάρχουν δύο τύποι ινών.
Διαλυτές. Όταν κατάποση, οι ίνες μετασχηματίζονται σε μια ουσία πηκτωμάτων και διεγείρουν την προώθηση των τροφίμων στο πεπτικό σωλήνα, το πιπίλισμα τα άλατα των βαρέων μετάλλων, χοληστερόλη και πολλές άλλες επιβλαβείς ουσίες. Προϊόντα με περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες περιλαμβάνουν όσπρια, εσπεριδοειδή, καρότα, δαμάσκηνα, κλπ.
Οι αδιάλυτες διαιτητικές ίνες παραμένουν αμετάβλητες. Ο ρόλος τους είναι να βελτιώσουν την περισταλτισμό των εντέρων. Προϊόντα με αδιάλυτη περιεκτικότητα σε ίνες: φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά από ολικής αλέσεως.
Τα περισσότερα προϊόντα φυτικής προέλευσης περιέχουν και τους δύο τύπους ινών.
Χρήσιμες ιδιότητες της ίνας:
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o Ίνες βοηθήσει να καθαρίσει αποτελεσματικά το σώμα των συσσωρευμένων σκωρία και τοξικές ουσίες.
Ομαλοποίηση της δραστηριότητας του εντέρου, μεταβολικές διεργασίες.
Αποκατάσταση της μικροχλωρίδας στα έντερα.
Αποτρέψτε την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας.
Ο σημαντικός ρόλος των ινών για τις διεργασίες αδυνατίσματος είναι ότι όταν παίρνει στο στομάχι αυξάνει σε μέγεθος, πρήζεται και δίνει μια αίσθηση κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας έτσι στον έλεγχο της όρεξης.
Μείωση της χοληστερόλης και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Υπάρχει μια υπόθεση σχετικά με την επίδραση των ινών για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου, αλλά δεν έχει διεξαχθεί πλήρης επιστημονική έρευνα για το θέμα αυτό.
Χρήσιμες ιδιότητες των ινών.
Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες συνεπάγεται αύξηση των διαιτητικών ινών. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα της κατανάλωσης ινών:
Γυναίκες-30 g;
Γυναίκες άνω των 50 ετών-21 g;
Men-38 G;
Άνδρες άνω των 50 ετών-30 g.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Ανεπάρκεια των διαιτητικών ινών μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, εντερικές παθήσεις. Περίσσεια πρόσληψης ινών (πάνω από 50 g/Day) μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία: μετεωρισμός, φούσκωμα. Επιπλέον, οι ίνες αργή απορρόφηση μικροθρεπτικά συστατικά. Εάν το σώμα θα λάβει περισσότερα από 50 g φυτικών ινών, απλά δεν θα έχει αρκετό για να απορροφήσει αυτά τα ζωτικής σημασίας συστατικά: σίδηρος, ψευδάργυρος, ασβέστιο, κ. λπ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου